Gjestehavn

Gjestehavner og bøyer – et samarbeid mellom KNBF og OF

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) og Oslofjordens Friluftsråd (OF) har undertegnet en samarbeidsavtale om utlegging og drift av nye svaibøyer i Oslofjorden. KNBF og OF vil nå ikke bare satse på billige overnattingsplasser, men også gå i bresjen for bedre sikkerhet og miljø i overnattingshavnene

OFs blå svaibøyer i naturhavner er populære. I dag finnes det 50 svaibøyer i Oslofjorden. 1500 båteiere er med i ordningen hvor man kjøper at abonnement og får en OF vimpel som gir rett til å bruke bøyene.

KNBF har innledet et samarbeid med Oslofjordens Friluftsråd, og er i år med på å finansiere utlegg og drift av nye svaibøyer. Prosjektet omfatter også en gjestehavnsordning. Dette er starten på et langsiktig samarbeid for å tilrettelegge bedre for fritidsbåter i området fra Kragerø til Svinesund. Etter hvert vil KNBF-medlemmer få tilgang til Friluftsrådets andre tilbud som hytter, brygger og kyststier. Alle tilbud skal gjøres lettere tilgjengelig gjennom f.eks. turkart.
KNBF og OF har som målsetting å utvide antallet til 100 bøyer innenfor trianglet Kragerø, Oslo og Halden. Båtfolket vil med andre ord få tilgang til dobbelt så mange bøyer som i dag. KNBFs medlemmer vil få tilbud om OFs bøyevimpel til kr 330,-, som inkluderer medlemskap i Oslofjordens Friluftsråd (normalprisen er kr 450,-).

KNBFs gjestehavnsordning gir gratis overnatting
KNBFs medlemmer kan fra sesongen 2012 overnatte gratis i ett døgn i 6 utvalgte havner. KNBF region ØST har ansvaret for denne ordningen hvor båter med KNBF vimpel kan ligge gratis ett døgn i en KNBF-havn. Liknende ordninger finnes i både Sverige og Danmark.

Gjestehavner i ordningen
Oslo Motorbåtforening
Frognerkilens Båtforening
Kaldnes Båtforening
Bispebrygga Båtforening
Moss Motorbåt-forening
Stathelle og Omegn Båtforening

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s